miercuri, 12 septembrie 2012

Despre credibilitate...USL a sfidat justiţia de două ori în 24 de ore şi a trecut prin trei înfrângeri.

Europarlamentarul PDL Monica Macovei scrie, într-o postare pe blogul personal, că parlamentarii din cadrul Uniunii Social-Liberale au sfidat justiţia de două ori, în decurs de 24 de ore, dând aviz negativ pentru începerea urmărrii penale în cazul lui Victor Paul Dobre şi renunţând la autodenunţul lui Crin Antonescu.

Postarea Monicăi Macovei:

"1. Parlamentarii USL au refuzat solicitarea procurorilor de începere a urmăririi penale împotriva a doi deputaţi: Victor Paul Dobre şi Laszlo Borbely. Au intervenit astfel în mod brutal în justiţie, stabilind că oamenii politici sunt deasupra celorlalţi şi nu răspund pentru faptele lor. Procurorii şi judecătorii nu pot continua cele două dosare pentru că nu vrea USL.

2. Victor Ponta şi conducerea PSD au declarat ieri că au semnat “autodenunţul” la DNA în semn de “solidaritate” cu Liviu Dragnea şi sub pretextul fals că ar fi îndemnat oamenii să meargă la vot. Nimeni nu este cercetat pentru că a mers la vot sau pentru că a îndemnat oamenii să meargă la vot. Ponta şi conducerea PSD ştiu foarte bine asta, doar că mint pentru că le este frică de adevăr: procurorii cercetează fraudarea alegerilor şi atât.
În plus, condamnatul Năstase îi încurajează din inchisoare să nu lase justiţia să verifice fraudele reclamate. În ce ţară suntem? Nu vi se pare un “grup penal organizat”? Cine ştie, poate Ponta şi ceilalşi ştiu de ce s-au autodenunţat. Poate că au contribuit la fraudarea scrutinului. Dacă eşti sincer de la bun început, pedepsele pot fi mai mici.
Între timp, România merge înapoi prin sfidarea justiţiei şi a bunului simt"

http://www.realitatea.net/macovei-usl-a-sfidat-justitia-de-doua-ori-in-ultimele-24-de-ore_1006239.html

Cele trei înfrângeri ale USL

Dacă privim din orice unghi situaţia ţării înainte de izbucnirea recentei crize politice, vom constata că existau premisele necesare înlăturării preşedintelui Băsescu şi a camarilei sale. Aflat la un al doilea mandat câştigat la limită în faţa incompetenţei şi a inconsistenţei celor grupaţi în jurul lui Mircea Geoană, preşedintele în funcţie a dezamăgit treptat, înşelând până şi aşteptările unora dintre susţinătorii săi fideli.
........................................................................................................................................................................................................................
Toată campania pentru votul la referendum a fost un imens fiasco. Accentul a fost pus în continuare pe umori, nu pe argumente, pe dorinţe de răzbunare, nu pe raţiune. Am fost eu însumi martorul manipulărilor care amintesc de cele din perioada când comuniştii se instalau la noi în ţară pentru vreo cincizeci de ani. La o biserică dintr-un sat dobrogean un tânăr venea şi le explica enoriaşilor ce nu erau la curent cu starea politicii că „la Bucureşti s-au dat înapoi banii luaţi de Băsescu şi acum se deschid fabricile pe care le-a închis Băsescu şi lumea poate să meargă să ia formulare ca să se angajeze. Da’ trebuie să votăm DA, ca să scăpăm de Băsescu.” S-au cheltuit mulţi bani, dar s-au cheltuit aiurea – bani de la buget, bani din vistieria partidelor, care au rămas cu datorii şi cu buza umflată. Simptomatic este faptul că din USL doar PC nu a cheltuit nimic. Dan Voiculescu şi-a făcut treaba pe spinarea românilor şi a partenerilor de alianţă, nu i-a ieşit, dar nici nu a pierdut mare lucru.[4] Organizarea a fost dezastruoasă, lucru dovedit şi de încercarea tardivă de a modifica listele electorale sau de a valida un recensământ pe care, la vremea lui, liderii PSD l-au declarat ilegal şi nelegitim. Demisia ministrului Ioan Rus arată debandada din rândul USL, care nu a întârziat să-i înfurie şi pe mulţi dintre cei care au votat „DA” la referendumul de demitere a preşedintelui. Iar războiul cu reprezentanţii Occidentului încununează această suită a eşecului. Mărturisesc, sunt unul dintre primii care vor să ieşim din lanţul servituţilor impus de FMI sau de sub obedienţa oarbă a ordinelor de la Bruxelles. Însă acest lucru se poate face doar cu inteligenţă diplomatică şi consecvenţă. Nu prin atacuri verbale de curtea şcolii la adresa reprezentanţilor cancelariilor europene şi americane de către politicieni care în alte rânduri s-au plecat umili şi care acum reacţionează precum copilul supărat că i s-au luat jucăriile. Pentru că nu e cazul să ne amăgim. Guvernul Ponta discută cu FMI în aceiaşi termeni ca predecesorii şi aşteaptă aceleaşi aprobări de la înaltele foruri ale UE. Nu independenţa ţării i-a pus pe jar pe liberali şi social-democraţi, ci imposibilitatea de a-şi face matrapazlâcurile.  Încă odată, USL nu a mobilizat forţele – legale – de care ar fi putut beneficia, iar pe cele mobilizate nu a ştiut să le folosească – în mod legal. În loc de asta, a preferat mici găinării, cu rezultate, în cele din urmă, la fel de mici.
Al treilea eşec al USL este înfrângerea propriu-zisă, numărul mare de votanţi care nu s-au prezentat la urne, făcând astfel posibilă invalidarea referendumului şi reîntoarcerea la Cotroceni a lui Traian Băsescu. Şi dacă urmările pentru USL ale acestei înfrângeri se vor face simţite încă mult timp, ele riscă să fie amplificate de atitudinea lipsită de consecvenţă şi demnitate a lui Crin Antonescu. Băsescu a anunţat la un moment dat că, dacă Parlamentul îl suspendă, va demisiona. Consecvent doar cu propria inconsecvenţă, nu a făcut-o. Astăzi, Crin Antonescu dovedeşte că este din acelaşi aluat. Îmbufnat, aruncă scuze penibile, uitând de cei nouă milioane de români pe care îi invoca deunăzi şi care nu s-au strâns la urne. Crin Antonescu are atitudinea băieţaşului de cartier căruia nu i-a ieşit şmecheria, dar care o ţine pe a lui şi îi mai şi ameninţă pe cei care îndrăznesc să-i arate evidenţa. Atitudinea lui este o palmă morală dată USL, dar mai ales PNL, care ar putea avea consecinţe catastrofale pentru deja fragilii naţionali-liberali. În fond însă, fiecare doarme cum îşi aşterne. A treia înfrângere poate aduce după sine şi o a patra, dacă Victor Ponta şi Crin Antonescu continuă cu incitările la nesupunere civilă, folosindu-se fără scrupule de supărarea oamenilor necăjiţi care, mai devreme sau mai târziu, se poate întoarce ca un bumerang împotriva lor.
Singura concluzie posibilă este că nu de la PDL, nici de la USL nu avem de aşteptat ieşirea din impasul în care se află astăzi România şi care ar trebui să fie preocuparea noastră, dincolo de orice referendum, dincolo de orice ciondăneală între diferitele găşti de artizani ai decăderii noastre. Este nevoie, cum s-a spus de atâtea ori, de o primenire. Şi este momentul să vorbim din nou despre Dumnezeu şi despre rege, despre neam, credinţă şi Biserică, despre cultură, despre adevăr, cinste şi dreptate. În orizontul acestor valori stă speranţa noastră. Restul e praf şi pulbere.
http://paulslayer.blogspot.ro/2012/08/cele-trei-infrangeri-ale-usl.html

Să luăm aminte:

Nicolae Iorga 
spunea

“O infrângere este mijlocul pe care ni-l dă soarta ca să vedem ce ne lipseşte pentru a învinge iar”.

O altă cugetare de la 
Confucius:
Nu trebuie să fii trist că n-ai fost remarcat.

Fii trist că n-ai făcut nimic remarcabil.

 

Iată cum a scăzut credibilitatea USL!

 


AJUNGE, URMEAZĂ "MCP"! 

( MECIUL COMUNITĂŢII PUTERNICE )

http://www.youtube.com/watch?v=wtLRKSVepp4



Ponta şi Antonescu sunt responsabili 
de dezastrul din vară!



Cu “ALBA NEAGRA” nu merităm să trăim în ţara asta!

http://www.youtube.com/watch?v=nJ-xFAbxXqg

 

Trei femei celebre din ţări diferite prevăd pericolul Traiectoriei Est”




După 23 de ani…avem aceeaşi unitate de măsură: „USL”!

http://comunicatpentruromani.blogspot.ro/2012/12/dupa-23-de-aniavem-aceeasi-unitate-de.html

 

Atenţie cetăţeni, mocirla comunistă pătează!



 

 Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu