marți, 10 iulie 2012

Ce-a ajuns România prin liderii politici, specialisti in plagiat, coruptie la nivel inalt, imunitate parlamentara, grade onorifice…




Vineri, 6 iulie. Îmbrăcat în cămașă albă, senatorul penal Cătălin Voicu votează cu ambele mâini pentru suspendarea lui Băsescu. Pe 1 iunie, Voicu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare
Sursa: VLAD STĂNESCU
1

Daca cititi aceste articole pe care vi le prezint, cu siguranta veti reusi sa intelegeti care sunt problemele actuale ale cetatenilor si cine sunt autorii unor fapte reprobabile, uneori, neconstitutionale.
De aceea, din pacate, cuvantul "democratie" este subestimat tot mai mult in tara noastra si folosit demagogic in special de catre politicieni, in cuvantarile lor (in mod special in campaniile electorale, referendum, etc.)
De necrezut, in zilele noastre, juristii cei mai valorosi, ne conduc, dar, stau...si la puscarie.


Mesajul Departamentului de Stat al SUA despre evenimentele din Romania

 'Suntem ingrijorati pe tema recentelor evenimente petrecute in Romania, aliatul si partenerul nostru NATO, care ameninta mecanismele de verificare si balans si slabesc institutiile independente, precum instantele. in conditiile in care Guvernul cocheteaza cu eliminarea sefului statului, cerem ca procesul sa fie condus intr-o maniera justa si transparenta, cu respectarea atenta a legilor si idealurilor democratice. 

SUA ramane alaturi de partenerii sai europeni si spera ca Romania va pastra si proteja valorile si principiile comune care unesc comunitatea europeana si trans-atlantica', se arata in mesajul Departamentului de Stat american.

Presedintele Traian Basescu a fost suspendat vineri din functie de Parlament.

http://www.newz.ro/stire/139461/mesajul-departamentului-de-stat-al-sua-despre-evenimentele-din-romania.html

Scrisoare deschisa a oamenilor de cultura din Romania: 'Gestul domnului Ponta reprezinta o pata rusinoasa pe obrazul Romaniei'

Mai multi oameni de cultura din Romania, printre care Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu sau Andrei serban, au trimis o scrisoare catre sefii guvernelor din Uniunea Europeana in care atrag atentia asupra acuzatiilor de plagiat care i-au fost aduse primului ministru Victor Ponta.
Totodata, prin posturile de televiziune pe care le controleaza (Antena 1, Antena 3, Romania TV) s-a declansat o ampla campanie de minimalizare si decredibilizare a acestui caz despre care editorul prestigioasei publicatii Nature afirma textual: 'Nu avem niciun dubiu asupra plagiatului in teza de doctorat a lui Victor Ponta. Plagiatul a fost confirmat de mai multi experti.' Activisti de partid fara cea mai mica calificare academica sunt trimisi la posturile de televiziune invocate, inclusiv la televiziunea publica, pentru a crea confuzie si a trimite in ridicol o chestiune atat de serioasa.
Ca persoane profund atasate valorilor europene, va adresam acest mesaj de ingrijorare. stim ca si alte tari europene, Ungaria si Germania, au trecut de curand prin triste experiente asemanatoare. Ca membri mai noi ai Uniunii Europene, va solicitam sa va solidarizati cu gestul nostru prin care cerem ca si in Romania gesturile de onoare - cum ar fi demisia domnului premier Ponta - sa devina gesturi firesti. Dorim ca regulile fundamentale ale civilizatiei europene sa fie si regulile noastre.
Nu vrem sa mai traim intr-o tara unde politicieni corupti, demagogi si autoritari sa ne decida destinul prin masuri ce incalca in mod revoltator si repetat legile.

http://www.newz.ro/stire/139520/scrisoare-deschisa-a-oamenilor-de-cultura-din-romania%3A-%27gestul-domnului-ponta-reprezinta-o-pata-rusinoasa-pe-obrazul-romaniei%27.html#comments

Suspendarea unui presedinte, intre buda si bufetul Parlamentului

Cadre şi instantanee

Sala se animă când începe să vorbească preşedintele. Pedeliştii aplaudă, pesediştii cască. Teodor Atanasiu, ex-ministru al Apărării, se plimbă pe hol. În cămaşă albă şi pantaloni negri aduce cu un şef de sală. Toni Greblă a ales să încalţe nişte pantofi lucioşi, de lăutar. Pleacă la toaletă. Când iese, satisfăcut, e sigur pe el: "Cu siguranţă va fi adoptată suspendarea. Cred că cu vreo 240 voturi".

Mădălin Voicu a ieţit la o ţigară. Stă cu fundul pe un birou, fumează şi le strică imaginea celor de la PRO TV care sunt în direct cu CTP-ul. La bufet, Ludovic Orban declară: "Dacă se adoptă, o să cânt la chitară «I want to break free»!".

În sală, sunt din ce în ce mai puţini parlamentari. Mulţi au ieşit ori la budă, ori la o cafea şi-un sandwich cu cârnaţi sau şniţel. Se fac bisericuţe, se spun bancuri. Înăuntru s-a hotărât soarta unui şef de stat.



Discursurile useliștilor îmbie la somnul de după-amiază


Plictiseala, alungată cu un Rebus


Mădălin Voicu a venit ca la spectacol. Sergiu Nicolaescu a tras un pui de somn
FOTOGRAFII: VLAD STĂNESCU

http://www.evz.ro/detalii/stiri/suspendarea-unui-presedinte-intre-buda-si-bufetul-parlamentului-990844.html

Ce-a ajuns Romania: Catalin Voicu, nasul Mafiei din Justitie, il concediaza pe presedintele tarii

Cătălin Voicu, individul care demola statul de drept cu dosarele sale trafi cate la cel mai înalt nivel din Justiţie - pe sute de mii de euro -face acum dreptate în Parlament. "Purificare! ANI e un căcat, tot la Parchet trimite dosarele şi acolo le omorâm, lasă-le dracu", afirma în gura mare senatorul PSD, care vorbea deschis de o reţea de influenţă care să subjuge Internele, Parchetele şi Înalta Curte, indiferent dacă PSD ar fi fost la Putere sau în Opoziţie. Demantelarea reţelei Voicu, operată în 2009, a fost unul dintre cele mai importante dosare de corupţie din ultimii 20 de ani. Astăzi, Voicu, senator PSD, continuă să facă legi în Parlament şi a votat suspendarea duşmanului său, Traian Băsescu.
"Ascultă-mă un pic! Dacă eu m-am dus la Interne, omule, ai toată Procuratura României, ai toată Justiţia în mână, ai toată Curtea", este una din replicile celebre ale lui Cătălin Voicu. Scandalul de corupţie în care era implicat senatorul PSD a izbucnit în 2009. Interceptările telefonice realizate de SRI au devăluit reţeaua lui Cătălin Voicu: magistraţi, poliţişti, politicieni şi oameni de afaceri.
"Dacă mă duc acolo, în trei ani de zile pot face toată reţeaua din România! Acu’, dacă pierdem alegerile, reţeaua e în funcţiune (...). Până acum n-am ministeru’ asta, înţelegi? Ai reţea, rezişti ca să facem gherila urbană", îi explica Voicu colegului său -parlamentarul PSD Alexandru Mazăre.
Senatorul PSD se lăuda că poate rezolva dosarele penale ale baronilor PSD şi cele comerciale ale sponsorilor. Odată ajuns la şefia Ministerului de Interne, Cătălin Voicu vedea o nouă ordine în Justiţie.
Oamenii săi erau puşi la şefia inspectoratelor de poliţie, a Parchetelor şi instanţelor. "Purificare! Nu mai e DNA, Direcţia de Crimă Organizată şi Anticorupţie! Am demult proiectul ăsta în cap. L-ai adus pe Miclescu de la pensie, l-ai pus acolo, ai terminat, e fiară!", exclama Cătălin Voicu.
"Şi ANI e o instituţie fără nicio forţă juridică, e un căcat. Tot la Parchet ţi le trimite, şi acolo le omorâm, lasă-le dracu’!", se mai lăuda senatorul PSD. Astfel, erau anihilate ANI, DIICOT şi DNA.

"Asta-i România lui Traian Băsescu, înţelegeţi? Bani, şantaj, asta- i crima organizată, nu automatu’ pe stradă! Că-ţi vine să ieşi cu arma în mână la un moment dat pe stradă, să nu mai ţii cont de nimic. Că nici în '89 nu au fost abuzuri şi atrocităţi, domne, şantaj pe faţă", a izbucnit, supărat, parlamentarul.
 
"Dacă mă duc acolo (ministru de Interne - n.r.), în trei ani fac toată reţeaua din România. Ai toată Justiţia în mână."
 
CĂTĂLIN VOICU, senator PSD

"Purificare! ANI e un căcat. Rezolvăm tot la Parchet", era visul dement al celui care voia să supună toată România în faţa unei reţele
Voicu a intrat cu TAB-ul în revoluţionari

Cariera politică şi militară a lui Cătălin Voicu este strâns legată de patru persoane cu influenţă foarte mare în statul român: fostul preşedinte al României, Ion Iliescu, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, şi generalul (r) SPP Dumitru Iliescu.

Ultimul l-a promovat în structurile SPP şi i-a asigurat un loc în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. Ion Iliescu l-a avansat la gradul de general, l-a decorat de mai multe ori şi l-a angajat consilier la Administraţia Prezidenţială. Cât timp PDSR a fost în opoziţie, Dumitru Iliescu şi Cătălin Voicu au fost parteneri şi au înfiinţat o firmă de protecţie şi pază, un adevărat serviciu privat de informaţii. În 2000, la al doilea mandat al lui Ion Iliescu, Voicu a revenit consilier prezidenţial la Cotroceni şi a fost reconectat la pârghiile puterii.

A reprimat Revoluţia pe 21 decembrie


În Parlamentul României a ajuns, în 2004, cu ajutorul lui Viorel Hrebenciuc. A fost ales deputat într-o circumscripţie din Bacău. În 2008, este ales senator în sectorul 5, circumscripţie aflată în subordinea liderului PSD, Marian Vanghelie.

Acensiunea fulminantă a lui Cătălin Voicu a început în decembrie 1989. Avea 24 de ani şi activase ca ofiţer în anturajul lui Nicu Ceauşescu, de care s-a lipit la Sibiu, unde a terminat Transmisiuni. În noaptea de 21 decembrie, Regimentul 3 Mecanizat, din care făcea parte, a reprimat brutal revoluţionarii din Piaţa Universităţii. TAB-urile au spart baricada improvizată din dreptul Hotelului Intercontinetal. La conducerea regimentul se aflau trei ofiţeri: Ionel Marin, Dumitru Iliescu şi Gabriel Nagy.

Generalul (r)–magistrat Dan Voinea, unul dintre procurorii care au anchetat Revoluţia din decembrie 1989, şi-a amintit că primele informaţii certe despre activitatea lui Cătălin Voicu, la Revoluţie, apar din data de 22 decembrie 1989.

"A venit la Procuratura Generală şi a spus că a primit ordin să-l apere pe procurorul general Nicolae Popoviciu. Aşa a început să aibă primele relaţii cu judecătorii şi cu procurorii", a rememorat Dan Voinea. Pe 9 ianuarie 1990, Gheorghe Robu este numit procuror general al României, iar Cătălin Voicu este promovat aghiotantul acestuia.


Foto-document cu Cătălin Voicu văzând lumina zilei după mai bine de un an de arest preventiv. A revenit rapid la tupeul și la greutatea dinaintea arestării
FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU

Scadenţa, în toamnă

 
Pe 1 iunie 2012, senatorul PSD Cătălin Voicu a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare de trei judecători ai instanţei supreme.
În aceeaşi cauză, oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic au primit câte patru ani cu suspendare, respectiv cu executare, sub acuzaţia de cumpărare de influenţă.
Fostul judecător suprem Florin Costiniu s-a "pricopsit" cu patru ani de închisoare cu suspendare sub acuzaţia de complicitare la trafic de influenţă. DNA a făcut recurs la acestă decizie, considerând pedepsele prea mici.
Instanţa supremă nu a stabilit încă termenul de judecată la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. În martie 2010, demnitarul a fost arestat preventiv şi a stat închis un an şi patru luni, ulterior fiind cercetat în libertate.


Potrivit procurorilor, în 2009, Voicu ar fi primit de la Căşuneanu 250.000 de lei şi 200.000 de euro pentru a interveni la diferiţi magistraţi de la ÎCCJ, prin intermediul lui Florin Costiniu, pentru a câştiga mai multe procese pe care acesta le avea pe rolul instanţei.


Revolta lumii civilizate despre 'Lovitura de stat'

Cancelariile occidentale continua sa-si exprime ingrijorarea in legatura cu echilibrul democratic si slabirea institutiilor independente din Romania.

De la mineriada din 13-15 inunie 1990, luarile de pozitie ale unor cancelarii si politicieni europeni fata de degradarea democratiei in Romania nu au fost niciodata mai vehemente decat acum. Criticile au inceput odata cu primele masuri de acaparare a institutiilor statului, cu scopul suspendarii presedintelui Traian Basescu.

'Adevarul' va prezinta cronologia reactiilor prin care lumea occidentala si-a exprimat dezacordul fata de ceea ce se intampla in Romania

http://www.newz.ro/stire/139454/revolta-lumii-civilizate-despre-lovitura-de-stat.html

Si acum, in incheiere, considerati ca:

TREBUIE SA FITI INGRIJORATI PENTRU REVOLTA LUMII CIVILIZATE?



la 7.403.836 de voturi?





Este posibil sa creasca in sondaje USL, cu aceste dezvaluiri publice?

http://mcppress.ro/forum/viewtopic.php?pid=8626#p8626


AJUNGE, URMEAZĂ "MCP"! 

( MECIUL COMUNITĂŢII PUTERNICE )

http://www.youtube.com/watch?v=wtLRKSVepp4



Ponta şi Antonescu sunt responsabili 
de dezastrul din vară!




Cu “ALBA NEAGRA” nu merităm să trăim în ţara asta!

http://www.youtube.com/watch?v=nJ-xFAbxXqg

 

Trei femei celebre din ţări diferite prevăd pericolul Traiectoriei Est”

 


După 23 de ani…avem aceeaşi unitate de măsură: „USL”!

http://comunicatpentruromani.blogspot.ro/2012/12/dupa-23-de-aniavem-aceeasi-unitate-de.html

 

Atenţie cetăţeni, mocirla comunistă pătează!



 

 Sursa: MCP Press Agency, Marian Taubinger




Un comentariu:

  1. Nimic nu e intamplator!

    Rezultatele afişate la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2012 sunt dezastruoase.

    Anul trecut cu aproape 44,5 la suta liceeni promovati, vorbeam despre cele mai slabe rezultate din ultimele doua decenii.

    INTREBARE

    Cum va explicati, la politica...tari, iar la bacalaureat...slabi,

    Culmea, dupa „performantele politicienilor”, bacalaureatul n-ar trebui sa fie un fleac?


    Nu s-ar putea sa gasim si in acest caz, o solutie?


    Premierul Victor Ponta a recunoscut faptul ca „avem o problema grea in sistemul structural de educatie”

    Va prezentam un comentariu care reflecta obiectiv situatia din societatea romaneasca:

    Rezultatele dezastruoase obtinute de elevi la prima sesiune a examenului de bacalaureat 2012 confirma realitatea prezentata in articolul "Despre îngrijorarea legată de instituțiile democratice româneşti şi suspendarea preşedintelui Traian Basescu"

    Popular se spune: DUPA VANT (bacalaureat) URMEAZA SI FURTUNA(politica)

    RăspundețiȘtergere