vineri, 20 decembrie 2013

Aprecieri în ţară şi străinătate privind „inventarul fărădelegilor USL”




  
 

în ţară:

Antonescu: 

Din punctul nostru de vedere soluţia este 

demisia Guvernului şi un acord politic 

pentru alegeri anticipate


Co-preşedinteleUSL, Crin Antonescu a declarat miercuri, după întâlnirea Putere-Opoziţie de la Palatul Parlamentului, că din punctul de vedere al Uniunii Social Liberale soluţia este demisia guvernului, un acord politic între putere şi opoziţie pentru organizarea de alegeri anticipate şi un guvern de tehnocraţi care să gestioneze administraţia ţării.
El a precizat că USL s-a prezentat la întâlnire ”nu pentru a relua 
inventarul fărădelegilor puterii şi a Guvernului”
ci pentru a găsi o soluţie pentru criza în care se află România.
”Noi considerăm că ceea ce se petrece în stradă şi nu numai, sunt însemnele unei grave instabilităţi... citeste mai mult



 

Editorial CTP: Al doilea om în stat 

a burkinafasolit-o

Ca înalt demnitar al statului însă, atunci când declară, fără cea mai mică dovadă, că Băsescu a determinat hotărârea Înaltei Curţi de condamnare a lui Fenechiu Relu la închisoare cu executare, dl Antonescu subminează Justiţia română.

Aflat în fruntea statului, subminează statul.

De ce o face, e limpede. Coliderul USL nu e în stare să identifice altă sursă de capital electoral pentru cursa prezidenţială de anul viitor decât antibăsismul. Şi atunci apasă pe această pedală fără să-i pese de prejudiciile pe care le aduce instituţiilor statului.







Demisia guvernului şi 

a celor 240 de parlamentari




Partidul Verde susţine şi ia parte la protestele care au loc faţă de gurvernul Ponta şi a monstruoasei alianţe USL. Încercarea de subminare a Justiţiei prin modificarea Codului Penal este condamnabilă în orice stat de drept şi nu poate fi trecută cu vederea. Cerem DEMISIA guvernului Ponta şi a celor 240 de parlamentari (PSD 122, PNL 73, UDMR 15, independenţi 15, PC 11, neafiliaţi 4) care au votat pentru SUPERIMUNITATE.
Noul cod penal favorizează infractorii parlamentari, la fel ca și legea amnistiei. Conform modificărilor vizate de membrii legislativului, parlamentarii nu mai fac
obiectul Codului Penal în ceea ce priveşte corupţia şi abuzul în...citeşte mai mult





în străinătate:


ANUNŢUL CARE VA ÎNGROZI 
TOATĂ ROMÂNIA!






Eşecurile economico-politice ale USL şi ale guvernului Ponta erau luni, 16 decembrie, subiectul unei ample analize apărute în presa germană.
Karl-Peter Schwarz evidenţiază în paginile cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung noua prietenie la toartă româno-chineză şi laudele ditirambice adresate recent oaspetelui chinez Li Keqiang de omologul său român, premierul Ponta.

Aceste raporturi sino-române, scrie el, "n-au fost niciodată atât de strânse" de la cele întreţinute de Mao cu Ceauşescu. "Modelul capitalismului dirijat de stat al Chinei dă bine" într-o ţară care s-a obişnuit cu statul supraponderal, mai relevă ziaristul german, subliniind reorientarea de la vest la est a primului ministru.

...............................

Pe de altă parte, în ciuda nivelului încă relativ suportabil al deficitului şi-al datoriei publice, punerea pe butuci a economiei nu mai pare decât o chestiune de timp, dacă puterea va continua să-i îngrozească pe investitori cu amendări ale Codului Penal anunţând trecerea de la statul de drept la un sistem de tip feudal.

Ziarul din Frankfurt reproduce o opinie similară, formulată într-un mod elegant. Ziarul îl citează pe Valeriu Stoica, a cărui firmă de avocatură reprezintă o serie întreagă de companii internaţionale. El consideră că „mare parte din problemele economiei româneşti" se datorează "unor cauze interne şi nu pot decât să sporească". Investitori deplâng, potrivit lui "instabilitatea cadrului legislativ şi imprevizibilitatea deciziilor politice”.

Încât nu e surprinzător că mulţi investitori preferă să rămână în expectativă şi să nu-şi rişte fondurile, angajându-se în România.



P.S.
N-ar fi exclus ca odată cu anunţurile publice de tipul:


Bucureştiul alege ANTICORUPŢIA!


să mai citim şi altele, care au conţinut politic:


Parlamentarii (aleşii neamului) aleg SUPERIMUNITATEA!



Conferinţa Naţională a Organizaţiei Nonguvernamentale "ALO" (Conferinţa de presă)

https://www.youtube.com/watch?v=QAbD5LwIYZo

  Răspunsul viitorului preşedinte al României la interviul cu MCP Press Agency


Sursa: MCP Press Agency, Mihai Georgevici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu